Wie ben ik?

Ik ben Natasja Koeleman, getrouwd, woonachtig in De Kwakel en trotse moeder van twee volwassen dochters. Ik heb een groot zorg hart, ben altijd in de zorg werkzaam geweest. Als klein meisje was mijn droom om met baby’s te gaan werken, maar tijdens de opleiding voor verzorgende, waren er helaas te weinig stageplekken en ben ik in de ouderenzorg beland. Hier heb ik jaren met plezier gewerkt.

Toch bleef de kraamzorg mij trekken en toen mijn kids groter waren, heb ik de gewenste overstap gemaakt. Wat is dit toch een bijzonder beroep, heel mooi om ouders bij te mogen staan in de prille kennismaking met hun baby en het ouderschap!

Mijn hobby’s zijn wandelen, wielrennen/mountainbiken, yoga, uit eten en genieten van live muziek.

Ik heb 13 jaar bij een grote kraamorganisatie gewerkt, waaronder ook 2,5 jaar op een kraamafdeling in een ziekenhuis, hier heb ik veel gezien en geleerd. Ik ben geregistreerd bij het KennisCentrum Kraamzorg en in het bezit van de nodige certificaten, waaronder EHBO en borstvoeding. Tevens ben ik co-begeleider bij Centering Pregnancy.

Ik ben aangesloten bij de Coöperatie Kraamzorggroep, zij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. De kraamzorg wordt vergoed vanuit de basisverzekering, ongeacht of je bij een organisatie of bij een zelfstandige kraamverzorgende dit aanvraagt. Zonder aanvullende verzekering geldt wel een eigen bijdrage. Het is aan te raden om dit vooraf te checken.

Om jullie goede zorg te kunnen geven, heb ik een netwerk met fijne collega’s om me heen, zodat we elkaar kunnen ondersteunen mochten alle baby’s tegelijk geboren worden, bevallen is immers niet te plannen.

"

Alle aandacht voor jou en je gezin

Wat kun je van mij verwachten in de kraamweek?

  • Dagelijkse medische controles van jou en je kindje en ik heb laagdrempelig contact met je verloskundige, zodat jullie gezondheid goed in de gaten wordt gehouden. Dit wordt vastgelegd in het kraamdossier.
  • Begeleiding bij het geven van borst- en/of flesvoeding. Met mijn jarenlange ervaring en alle bijscholingen kan ik je hierin goed op weg helpen. Mocht je keus voor flesvoeding zijn, is dit uiteraard prima, belangrijk dat het goed voor jou voelt!
  • Geven van voorlichting en advies.
  • Verzorgen van ontbijt, lunch en in overleg mogelijk avondeten.
  • Verrichten van licht huishoudelijk werk, zoals dagelijks sanitair, verzorging van de was, een schoon bed en stofzuigen. Dit afhankelijk van jullie wensen en hoeveel uur er beschikbaar is.
  • De zorg voor eventuele andere kinderen, ook voor hen is het een zeer speciale tijd en belangrijk om ze erbij te betrekken
  • Visite voorzien van kopje koffie/thee inclusief de beschuit met muisjes ;).
  • Huisdieren zijn geen probleem
  • Maar bovenal, zorg ik voor rust in huis, zodat jullie zoveel mogelijk een fijne kraamtijd hebben.
Ontspannen kraamtijd met een luisterend oor en het geven van betrouwbaar en deskundig advies